Welkom

Overzicht brieven

Zoeken

Reeks 1

Reeks 2

Dierbare wereld
Ik wil je niet verliezen

Niemand is perfect.
Geen enkel bestaand politiek of socio-economisch systeem
is perfect.

Er ontbreekt een essentieel element om een systeem op te zetten dat de perfectie benadert.

Overal in de wereld zijn mensen aan het vechten en elkaar aan het vermoorden om politieke, economische en religieuze redenen. Het Midden-Oosten, Afghanistan, Pakistan, Soedan, Congo, Libanon, Bolivia...

Waarom levens kapotmaken? Waarom de Natuur kapotmaken? Waarom zichzelf kapotmaken?

Om een onvolmaakt systeem te verdedigen? Om meer macht en geld te vergaren? Om meer geluk te vergaren?

Waarom niet allemaal samen een nieuw systeem uitwerken dat ons leidt naar gerechtigheid, vrede en geluk? In plaats van te vechten voor systemen die leiden naar egoïsme en hebzucht? Niet bepaald de juiste ingrediënten voor een evenwichtige wereld.

Deze mooie Aarde werd niet geschapen om vernietigd te worden door eindeloze oorlogen en conflicten. Zij is er voor iedereen om van te genieten. Er is voldoende voor iedereen, men moet het juist eerlijk en beter verdelen.

De Mensheid draagt in zich een essentieel element, maar weet het niet meer. Danellandia, een internationale beweging voor vrede en solidariteit, ziet de Mensheid alsof ze aan boord van een schip zit. Wij willen iedereen aan boord. Wij willen geen oorlog en conflicten die ons schip in moeilijkheden zouden brengen en doen zinken. Het zou een totaal verlies zijn aangezien er geen overlevenden zouden zijn. Er zou trouwens geen ander schip zijn om ons te redden.

Daarom vragen we dat al diegenen die oorlog voeren, conflicten onderhouden of ander geweld plegen, dat ze denken aan de schade die ze berokkenen. Wie is juist? Wie is fout? Wie heeft er een superieur systeem dat het verantwoord maakt om ervoor te doden of om het aan anderen op te leggen? Waarop is het systeem gebaseerd? Egoïsme en hebzucht?

Het perfecte systeem is nog niet uitgevonden. Jullie zullen zonder twijfel onze boodschap van hoop willen horen die we op Kerstmis bekendmaken.